Nieuws

9-jarige piraat heeft Winnie De Poeh-laptop terug

Het meisje van negen wiens Winnie De Poeh-laptop in beslag werd genomen wegens piraterij heeft haar laptop terug. De vader heeft de boete betaald.

Na hevig protest op de buitenproportionele actie tegen een meisje van negen dat een muziekalbum had gedownload "omdat ze het niet kon betalen" heeft de anti-piraterijwaakhond CIAPC de boete, die oorspronkelijk zeshonderd euro bedroeg, verlaagd naar driehonderd euro.

Daarop heeft de vader besloten de boete te betalen. Het gerechtelijk onderzoek en de aanklacht zijn hiermee verworpen en het meisje heeft haar laptop terug. Als ze die nog terug wou tenminste: eerder kwam in het nieuws dat het meisje een Macbook Pro had gekregen van een gulle schenker.

Het meisje had een album gedownload van een lokale artieste, Chisu. Het album werkte echter niet, en het stel had het album alsnog gekocht. Even later kreeg de vader van het meisje een boete van 600 euro. Die weigerde hij te betalen, waarna de politie het huis binnenviel en de laptop van het meisje in beslag nam. Chisu zelf was niet op de hoogte van de feiten, maar verontschuldigde zich alsnog.

Afpersing

Enkele blogs vergeleken de actie van de lokale anti-piraterijwaakhond met georganiseerde misdaag: "het doet me sterk denken aan "beschermingsgeld" bij de Mafia. Als je niet betaalt persen ze je af: ze bedreigen je of vallen je aan. Totdat je wel wil betalen. Afpersing. En dat is verboden (op de meeste plaatsen)." schreef Dottech.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business