Nieuws

BlackBerry 10 blokkeert domme wachtwoorden

RIM heeft een lijst met tientallen wachtwoorden toegevoegd aan BlackBerry 10 die gebruikers niet kunnen instellen op hun toestel.

De gespecialiseerde site Rapidberry ontdekte de lijst diep in de ingewanden van BlackBerry 10, het nieuwe mobiele besturingssysteem dat voor begin volgend jaar op het programma staat.

De lijst bevat op dit moment 106 vermeldingen en wordt gesynchroniseerd via BlackBerry"s beveiligde servers. ZDNet legde deze ‘verboden lijst’ naast die van de domste wachtwoorden van 2012. Daaruit blijkt dat telefoonmaker RIM al 18 van de 25 meestgebruikte vermeldingen heeft geblokkeerd.

Omdat BlackBerry 10 nog steeds in ontwikkeling is, ligt het voor de hand dat de Canadese fabrikant de lijst zal uitbreiden voor de eerste toestellen in de winkel liggen.

RIM, dat met het besturingssysteem alles op alles zet om in de race te blijven om de gunst van de gebruiker, laat blijkbaar niets aan het toeval over. Een van zijn sterkste punten is nog altijd zijn beveiliging, die het in het verleden favoriet maakte bij grote bedrijven en overheidsinstellingen.

Die beginnen nu langzamerhand steeds vaker om te kijken naar iPhones en Android-toestellen als alternatief. Je kunt de lijst met geblokkeerde wachtwoorden teruglezen bij RapidBerry.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business