Nieuws

Speur je Wifi-netwerk af naar indringers

Je Wifi-netwerk is privéterrein en je wilt graag weten of er geen indringers gebruik van maken. Met de gratis Wifi Guard houdt je dat voortdurend in de gaten.

Niet iedereen heeft zijn Wifi-verbinding uitgerust met een stevig wachtwoord en soms wil je je netwerk kunnen delen met buren of vrienden. Het is echter niet de bedoeling dat elke onverlaat je draadloos internet kan gebruiken, helemaal omdat het gevaarlijk kan zijn voor je persoonlijke bestanden.

[download_file]

Het gratis programma SoftPerfect Wifi Guard is een handig hulpmiddel om in de gaten te houden welke apparaten verbinding maken met je thuisverbinding. Het scant om de halve minuut je thuisnetwerk en laat je weten wanneer een vreemd toestel contact maakt.

Bij het eerste gebruik kun je het programma vertellen welke toestellen van jou zijn. Dat komt erg van pas, omdat je het programma op de achtergrond vanuit het systeemvak kan laten draaien. Als het een indringer ziet, krijg je dan meteen een melding.


Wifi Guard is helaas niet in staat om verbindingen te blokkeren, maar het geeft wel nuttige informatie weer, zoals MAC- en IP-adressen van onbekende bezoekers.

Desondanks is het altijd handig om een extra paar ogen in de buurt te hebben en omdat Wifi Guard geheel gratis is voor gebruik, zien we er niets tegen om het je aan te raden.

Wifi Guard werkt op 32-bit en 64-bit versies van Windows en is ook verkrijgbaar op Mac en Linux. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business