Nieuws

Taakbeheerder met veiligheid voorop

Een beetje Windows-gebruiker heeft de taakbeheerder geregeld open staan. Het alternatief System Explorer biedt minstens zoveel informatie, maar helpt je ook tegen malware te beschermen.

System Explorer is bedoeld voor ervaren gebruikers die de ingewanden van hun Windows-machine nauwkeurig in de gaten willen houden.

Daarbij is veel aandacht voor veiligheid. Niet alleen scant de software na installatie naar verdachte draaiende processen, maar is het ook mogelijk om tijdens het gebruik verdachte processen naast een online malwaredatabase te leggen.

[download_file]

Op het eerste gezicht doet System Explorer in grote lijnen hetzelfde als de reguliere taakbeheerder, maar als je het plus-symbool naast de geopende tabbladen indrukt, krijg je een hele waslijst aan extra functies in beeld, gaande van een netwerkmodule tot een overzicht van alle geïnstalleerde drivers.

[related_article id=”160534″]

Je zou het niet zeggen, maar de belangrijkste verbetering aan System Explorer 4.0 is een nieuw kleurschema. Daardoor kun je sneller belangrijke processen herkennen en inzoomen op relevante informatie. En uiteraard ziet het er allemaal wat beter uit dan de standaard taakbeheerder.Het meer kleurvolle System Explorer en de reguliere taakbeheerder zij aan zij.

De makers hebben ook het tabblad voor prestaties gemoderniseerd, waar je voortaan in een grafisch overzicht informatie krijgt over geheugenverbruik, schijfprestaties en CPU-belasting.

De netwerkmodule is volgens de producent radicaal verbeterd, zodat je een stuk meer informatie krijgt over alle pakketjes die over je thuisnetwerk vliegen.

System Explorer is een echte tool voor de Windows-veteraan. Maar dankzij de toegankelijke interface, die wel wat weg heeft van de Firefox-browser, is hij ook heel bruikbaar voor de doorsnee gebruiker.

Dit programma is gratis voor thuisgebruik en is nu ook geoptimaliseerd voor Windows 8.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business