Nieuws

Google Maps maakt comeback op de iPhone

Google Maps maakt een comeback op de iPhone. Nadat Apple de kaartapplicatie inruilde voor het eigen Apple Maps, kwam al snel de vraag naar een nieuwe app voor iOS.

Voor de komst van iOS 6 zat Google Maps standaard ingebakken in het mobiele besturingssysteem van Apple. Maar in de nieuwste versie, die in september uitkwam, ruilde het bedrijf uit Cupertino de kaartapplicatie in voor hun eigen Apple Maps.

Apple Maps kreeg van bij het begin heel wat kritiek te verduren vanwege de belabberde kwaliteit van de gebruikte kaarten. Uiteindelijk kwam er zelfs een officiële verontschuldiging van CEO Tim Cook.

[related_article id=”158256″]

Die tegenstand tegen Apple Maps ging gepaard met een vraag aan Google om een nieuwe kaartapplicatie te bouwen voor iOS, en die is er nu. Tenminste toch voor de iPhone en de iPod Touch.


De app werd van de grond af opnieuw opgebouwd en biedt verschillende bekende features als Street View, 3D-weergave en turn-by-turn navigatie. Op bepaalde plaatsen heb je ook toegang tot live verkeersinformatie, en kan je zelfs je route via het openbaar vervoer uitstippelen.

Google Maps is beschikbaar in de Apple App Store voor de iPhone en de vierde generatie iPod Touch. Je moet wel beschikken over iOS 5.1 of hoger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business