Nieuws

Nieuwe Android-spelconsole eSfere zoekt steun

Eerder was er al de Ouya, maar nu neemt ook de eSfere het op zich om Androidspellen naar het grote scherm te brengen.

Een groep professionele spel- en app-ontwikkelaars heeft de koppen bij elkaar gestoken om de eSfere te ontwikkelen, een spelconsole die draait op Android. Om het project te financieren doet het team beroep op crowdfunding-platform Indiegogo.

Het idee van een Android-spelconsole is natuurlijk niet nieuw. Er is reeds de Ouya, die ook via crowdfunding werd gefinancierd en begin volgend jaar zou moeten verschijnen. Maar de eSfere probeert zich toch te onderscheiden.

[related_article id=”152275″]


Android op je tv
De eSfere zal op Android 4.1 draaien, en is volledig compatibel met de Google Play Store. Ontwikkelaars hoeven hun games dus niet aan te passen aan de console, en de gebruiker heeft meteen een enorm assortiment beschikbaar dat elke dag uitbreidt.

Naast spellen heb je bovendien ook toegang tot al de andere apps in de Play Store. Op die manier maakt de eSfere van je televisie een heuse Smart TV waarmee je kan surfen, mailen, facebooken of videobellen vanuit je zetel.

De console heeft een Tegra3 quad core processor aan boord, en komt met 2 GB RAM en 16 GB opslagruimte, maar dat laatste kan je nog uitbreiden. Het toestel beschikt over twee USB-poorten en ondersteunt Bluetooth. Verbinden met internet kan via een ethernetkabel of wifi-verbinding. Aansluiten aan je tv doe je via een HDMI-kabel. Het toestel biedt ondersteuning voor een resolutie tot 1080p HD.

Touch&Play
Androidgames worden in de meeste gevallen op een touchscreen gespeeld, en zijn daar dan ook speciaal voor ontwikkeld. Daarom beschikt de Touch&Play controller van de eSfere ook over een touchscreen. Wie toch liever knoppen heeft, kan afneembare knoppen op het touchscreen kleven.

Opmerkelijk design
Het meest opmerkelijke aan de eSfere is zijn design. De halve bol komt in zeven verschillende standaard uitvoeringen (zwart, wit, roze, rood, blauw, paars en geel) en vier luxe-uitvoeringen, voorzien van Swarovski-kristallen. Daarnaast hebben de makers ook drie bijhorende vazen ontworpen, die je kunnen helpen om de console minder uit de toon te doen springen in de woonkamer.


De eerste 2.500 goedwilligen die via Indiegogo 99 dollar doneren, krijgen daarvoor een zwarte eSfere en één controller in de plaats. Zijn die de deur uit, of wil je een andere kleur, dan kan je 125 dollar doneren. Het team heeft 390.000 dollar nodig om de console te produceren. Als ze dat doel halen, zou de eSfere al in juli 2013 een feit kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business