Nieuws

April: Bugs, trojaanse paarden en VR-brillen

Terwijl maart nog een topmaand voor Apple was, kreeg het in april zijn eerste virusepidemie te verwerken. Google kwam op de proppen met een revolutionaire bril en een online harde schijf.

Apple, dat al jaren reclame maakt met het feit dat zijn besturingssysteem virusvrij was, wist niet goed wat te doen met het nieuws dat een trojaans paard maandenlang duizenden van zijn gebruikers had besmet. Het had de ellende uiteindelijk grotendeels aan zijn eigen laksheid te danken.

Ook TomTom kreeg het voor zijn kiezen toen een softwarebug in zijn navigatietoestellen de gps-verbinding deed uitvallen. Het bedrijf repareerde de fout snel en bood zijn verontschuldigingen aan, maar het akkefietje deed zijn financiële resultaten weinig goeds.

[related_article id=”158256″]

Naast bloopers waren er ook langverwachte nieuwe producten. Zo lanceerde Google eindelijk een eigen online opslagdienst: Google Drive.  En het bedrijf lanceerde ook een futuristische bril, Google Glass, die het internet en het echte leven met elkaar moeten doen versmelten. Minder spectaculair, maar toch verrassend: Intel lanceerde een smartphone.

Tot slot kwam er in april een nieuwe episode bij in de PirateBay-soap, toen de Belgische rechter besloot om een lokale proxy van de torrentsite te laten verbieden.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business