Nieuws

Tip: Geef digitaal winkelkrediet cadeau

Je wil iemand een cadeau geven, maar weet niet wat. Het is een probleem dat iedereen wel kent. Maar misschien kan wat iTuneskrediet helpen?

Sinds de komst van iOS 6 in september was het plots niet meer mogelijk om applicaties, muziek of boeken cadeau te doen. Maar net voor de feestdagen komt Apple alsnog met de mogelijkheid om cadeau"s te geven in de online multimediawinkel.

Er zijn twee soorten cadeau"s: je kan een album, app of film kopen voor iemand, of je kan iemand een bepaald bedrag geven dat hij of zij zelf kan spenderen aan multimedia. Dus als je vriendin gek is van Lana Del Rey of Adele dan kan je misschien best gewoon een album cadeau doen. Heeft ze niet zo"n uitgesproken muziekvoorkeur, dan kan het verstandig zijn om een vooraf bepaald bedrag te geven.

Een nummer, app, boek, album of film cadeau doen

Je kan vanuit de mobiele iTunes winkel een artikel openen en daarna op het deel-knopje drukken. Daar staat de mogelijkheid het item cadeau te doen. Daarna vraagt Apple het e-mailadres van de ontvanger, kan je een eventuele boodschap toevoegen en een datum kiezen waarop het cadeau verzonden moet worden. Zo kan je vandaag dus al Florence & The Machine"s nieuwste album weggeven op 25 december.

iTunes winkelkrediet cadeau doen

In zowel de App Store als iTunes Store vind je op de startpagina een knop "stuur cadeau". Als je daar op drukt, krijg je een tweede scherm waar je een boodschap kan toevoegen, een bestemming kan opgeven en een bedrag kan kiezen. Dat kan 20, 30 of 50 euro zijn – of een eigen bedrag naar keuze.

Ook hier kan je een datum kiezen waarop het cadeau verzonden moet worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business