Nieuws

Google stopt een aantal diensten

Zoals elke paar maanden schrapt Google enkele weiniggebruikte diensten en producten uit zijn aanbod. In totaal verdwijnen er een tiental functies.

Verkat Panchapakesan, vicepresident engineering, vertelt in een blogpost dat het bedrijf enkele functies afsluit. Sommigen met onmiddellijke ingang, anderen in de loop van 2013.

Agendafuncties
Voor Calendar (agenda) schrapt google de appointment slots. Dit zijn agenda-afspraken die je aanmaakt maar door anderen kunnen worden ingevuld. Huidige slots blijven nog wel een jaar lang werken.

[related_article id=”158901″]

Verder in Calendar, hetzij in de experimentele Labs-modus, schrapt de informatiegigant Smart Rescheduler en Add gadget by URL. Ook de functies Check your calendar via sms en Create event via sms vallen weg, maar deze waren enkel in de VS beschikbaar.

Google Sync, een functie om je e-mail, agenda en contacten via Active Sync van Microsoft toegankelijk te maken, stopt er ook mee. Volgens Google maakt de lancering van  CardDAV gelijkaardige toegang mogelijk via IMAP.

De ondersteuning voor ActiveSync laat geen nieuwe toestellen toe na 30 januari 2013, maar bestaande verbindingenblijven wel werken. De professionele Google-producten (Apps for Business, Government en Education) worden niet geraakt.

Google Calendar Sync stopt onmiddellijk, Google Sync voor Nokia S60 en SyncML, een synchronisatietool voor contacten op oudere gsm-toestellen leggen eind januari het loodje.

API
Aan de ontwikkelaarszijde wordt de Issue Tracker Data API beëindigd op 14 juni 2013. Hiermee kan je automatisch items en reacties toevoegen aan projecten op Google Code.

Getrouwheidskaarten
Punchd, een toepassing die getrouwheidskaarten op je smarpthone bewaart, stopt er mee op 7 juni 2013. De toepassing wordt zowel op Android als iOS stopgezet en dit op 7 juni 2013. Wel belooft Google te blijven werken aan producten die kopers en verkopers met elkaar in verbinding stellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business