Nieuws

Super tip: Beelden zoeken binnenin sites

Wil je snel een oude foto op je site vinden of kun je maar geen goede afbeelding vinden van je favoriete film? Met dit Google-trucje boek je verrassend goede resultaten. 

Je brengt op het web minstens zoveel tijd door met het zoeken naar beeld als tekst. Steeds meer sites, blogs en portalen specialiseren zich in afbeeldingen (denk aan Tumblr), maar helaas is het internet niet altijd goed ingesteld op het zoeken naar beelden.

Google heeft jaren een truc waarmee je binnenin websites naar artikelen kunt zoeken. Maar wist je ook dat je het ook voor afbeeldingen kunt gebruiken?

[related_article id=”158901″]

Laten we als voorbeeld de zoekterm Steve Jobs nemen, een man die in de afgelopen jaren bijzonder vaak is gefotografeerd. Als je die term invoert in Google Image, krijg je vaak duplicaten te zien en zit er weinig variatie in de plaatjes.

Maar wat nu als we exclusief naar afbeeldingen zoeken van de Apple-oprichter binnen het domein van de NY Times? Zoals je ziet, levert dat toch een heel andere selectie op, die van site tot site verschilt.



Deze truc voer je uit door het volgende commando in te voeren in de zoekbalk van Google Images. Tik eerst site: en vervolg dit (zonder spatie) met het webadres van de site waarbinnen je wilt zoeken. Laat www. weg . Laat ook een spatie volgen na het webadres en voer dan je zoekterm in.

Als we het hierboven genoemde voorbeeld gebruiken, moet je dus het volgende commando invoeren:

site:http://nytimes.com steve jobs

Deze truc werkt voor grote sites, maar is natuurlijk ook ideaal voor je eigen website of blog. Niet alleen kun je zo soms een vergeten foto terugvinden, maar de toegepaste beeldenzoeker geeft je een uitstekend overzicht van al het beeld dat je op je webdomein hebt verzameld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business