techpulse 2

Microsoft haalt sterk uit naar Google"s beslissing om Exchange-ondersteuning te staken in zijn gratis email-oplossing. "Upgrade naar outlook.com" zegt het bedrijf. Onlanks kondigde Google aan enkele Google-diensten te staken. Eén van die diensten was Exchange-ondersteuning voor zijn gratis email-oplossing GMail. [related_article id=”161452″] De reden van deze beslissing was dat Google"s Exchange-versie verouderd was en niet […]

Advertentie

Microsoft haalt sterk uit naar Google"s beslissing om Exchange-ondersteuning te staken in zijn gratis email-oplossing. "Upgrade naar outlook.com" zegt het bedrijf.

Onlanks kondigde Google aan enkele Google-diensten te staken. Eén van die diensten was Exchange-ondersteuning voor zijn gratis email-oplossing GMail.

[related_article id=”161452″]

De reden van deze beslissing was dat Google"s Exchange-versie verouderd was en niet langer overweg kon met Microsoft"s nieuwste versies van Office en Mail, die standaard worden geleverd of verkocht voor Windows 8.

Hierdoor wordt het voor GMail-gebruikers binnen een kleine maand onmogelijk om contactpersonen, agenda-items en emailberichten te synchroniseren met hun computer die draait op Windows 8.

Tegelijk kondigde Google aan dat gebruikers van de gratis dienst IMAP, CalDAV en CardDAV kunnen gebruiken om te synchroniseren met Android en iOS. Windows Phone, Outlook en Windows 8 ondersteunen deze twee "open" technieken echter niet.

"upgrade naar Outlook.com"

Microsoft komt echter fel uit de hoek: het softwarebedrijf uit Redmond vertelt nu dat GMail-gebruikers beter overschakelen op Outlook.com. "Je kan GMail-berichten laten doorsturen naar je Outlook-account, waardoor je betere controle hebt over je mailbox, contacten en agenda"s".

"Als je betere email wilt, en dan vooral op je telefoon of tablet, dan is het tijd om jezelf aan te sluiten bij miljoenen anderen die de overstap naar outlook.com al gemaakt hebben," zei het bedrijf in een blogpost. Daarin legde Microsoft ook uit hoe je het best migreert van GMail naar Outlook.

Google-klanten die gebruik maken van Google Apps for Businesses en Google Apps for Education zullen geen last hebben van de beslissing van Google: Exchange ActiveSync (EAS) zal nog steeds ondersteund worden voor klanten die voor de Google-dienst (onrechtstreeks) betalen.