Nieuws

Je Instagram-account back-uppen (en verwijderen)

Instagrams nieuwe gebruiksvoorwaarden geven de fotodienst onder meer het recht om je foto’s aan derden door te verkopen voor reclamedoeleinden, zonder dat ze jou daarvan op de hoogte moeten stellen.

Gebruikers die zich niet comfortabel voelen bij die nieuwe voorwaarden, kunnen eigenlijk maar één ding doen: hun account verwijderen. We leggen uit hoe je je foto’s kan bewaren, om je account vervolgens te verwijderen.

Stap 1: Foto’s bewaren

Je Instagram-account verwijderen is één ding, maar de kans is groot dat je al die leuke kiekjes liever niet kwijt wil. Gelukkig is er Instaport. Daarmee kan je je hele fotocollectie in één keer van Instagram downloaden; en op je pc bewaren.

[related_article id=”158578″]



Eenmaal je de foto’s hebt gedownload, kan je ze opnieuw ergens anders uploaden, of gewoon lokaal op je computer bewaren.

Stap 2: Account verwijderen

Nu al je foto’s veilig ergens zijn opgeslagen, kan je je account verwijderen. Dat doe je via de website van Instagram.

Vooraleer je account kan worden verwijderd, moet je aangeven waarom je de dienst wil verlaten. Vervolgens voer je je wachtwoord in en bevestig je via de rode knop “Permanently deactivate my account”.

Je account is nu verwijderd. Wil je toch ooit terugkeren naar Instagram, dan zal je wel een nieuwe gebruikersnaam moeten kiezen, want je oude kan niet opnieuw geactiveerd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business