Nieuws

Gerucht: Acer werkt aan Jelly Bean-tablet voor een prikje

Uit gelekte documenten blijkt dat Acer werkt aan een Android-tablet die 99 dollar moet gaan kosten.

Er zijn meer dan voldoende budgettablets in omloop, maar als de geruchten kloppen, is Acer de eerste grote pc-fabrikant die voor een dergelijke lage prijs een Android-tablet gaat verkopen. De site PhoneArena vond specificaties en afbeeldingen voor een nog niet aangekondigde 7-inchtablet.

Het toestel, de Acer Iconia B1, heeft volgens de gelekte documenten geen prestaties om over naar huis te schrijven. Het toestel zou een beeldverhouding hebben van 1.024 x 600 pixels, draait op een Mediatek dualcoreprocessor en krijgt 512 MB intern geheugen aan boord.

[related_article id=”152275″]

Verder is interessant om te vermelden dat De Iconia B1 zal draaien op Android 4.1.2 Jelly Bean en zal worden uitgerust met een uitsparing voor microSD-kaartjes. Uit de specificaties blijkt dat 3G-functionaliteit niet tot het takepakket zal behoren.


Met de lancering van de Nexus 7, een samenwerking tussen Google en Asus, is het prijspunt voor Android-tablets ineens een stuk lager geworden. Er waren zelfs kort geruchten in omloop dat ook Google een goedkopere versie van zijn Nexus 7 wilde uitbrengen voor 99 dollar, maar Asus ontkent dit tot nu toe.

Gezien de lage resolutie van het scherm ligt het voor de hand dat Acer de nog aangekondigde tablet voor een lagere prijs zal aanbieden dan de bestaande budgettablets.

Voor de klant is dit alleen maar goed nieuws, al betekenen dit soort goedkope modellen waarschijnlijk de doodssteek voor de e-bookreader.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business