Nieuws

Maak meer bewegen leuker in 2013 met RunKeeper

Een van de goede voornemens voor het nieuwe jaar is meer bewegen. Wil je gaan joggen en neem je je smartphone mee, is het gratis RunKeeper een gouden greep.

Hardlopers zijn doodlopers. Althans, dat is de gevleugelde uitdrukking voor mensen die er niet aan meedoen. Dat geldt zeker niet voor de 12 miljoen gebruikers die RunKeeper op hun iPhone of Android-toestel hebben staan.

De gratis app houdt via de GPS-functie in je smartphone exact bij hoe snel je gaat, welke afstand je hebt afgelegd en berekent aan de hand van die gegevens hoeveel calorieën je verbruikt.

[related_article id=”161563″]

Dat is lang niet het enige wat mogelijk is met deze uitstekende metgezel voor tijdens het hardlopen. Je kunt gedetailleerde doelen toevoegen die je per week of maand wilt halen. Handig als je van plan bent om dit jaar een marathon te lopen.

Daarnaast kun je een playlist met muziek afspelen, aanmoedigingen krijgen via je hoofdtelefoon en, als je daar de puf voor hebt, afbeeldingen schieten en delen terwijl je aan het joggen bent. Leuk is ook dat je gevonden routes kunt opslaan en delen met vrienden in de buurt met dezelfde liefde voor hardlopen.

Houd er wel rekening mee dat het voortdurende gebruik van GPS desastreus kan zijn voor je batterijleven. Maar standaard kost deze app je niets, dus wat heb je te verliezen om RunKeeper eens uit te proberen?


Onlangs heeft de maker van RunKeeper een nieuwe iOS-versie uitgebracht die het makkelijker moet maken om plaatjes te schieten tijdens het lopen. Ook heeft het de interface verbeterd, zodat je makkelijker gegevens kunt aflezen onderweg. Deze verbeteringen moeten ook binnenkort in de Android-versie verschijnen.

Je kunt RunKeeper vinden in Google Play en de iTunes Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business