Vision 2013: Smals

Johan Vercruysse, Directeur Klantenbeheer & Onderzoek

(Advertorial)
 

Uw visie op 2013: welke IT-trends domineren het komende jaar?

‘Analytics’ zien we als een nieuwe ‘general purpose’ technologie. Wat vandaag nog een specialistisch domein is, komt steeds sneller binnen het bereik van een brede gebruikersgroep. Dit zal leiden tot een veralgemeend gebruik van statistieken en fact-based management.

Voor Smals betekent dit dat we de technologie goed moeten beheersen, onder meer dankzij doorgedreven investeringen in research binnen onze onderzoeksafdeling, in het bijzonder de cel Data Quality. Daarnaast moeten we de meest veelbelovende ‘use cases’ identificeren samen met onze leden. Daarnaast blijft het nodig om praktische hinderpalen uit de weg te ruimen die innovatie in de weg staan.

In e-government is het einddoel om te streven naar een 100% elektronische verwerking, voor het hele proces en voor alle dossiers. Alleen zo bereiken we de beoogde terugverdieneffecten. Het opruimen van zulke hinderpalen is niet glamoureus, maar des te meer nodig. Binnen de wereld van de innovatie is dit dan ook een nieuw werkdomein.

Hoe denkt u als bedrijf het innovatief verschil te maken in deze uitdagende tijden?

De fijnmazige toegang tot vertrouwelijke informatie via ‘threshold encryptie’ is een recente innovatie, waarop Smals een Europees patent heeft aangevraagd. Ze werd meteen toegepast in het project Vitalink van de Vlaamse regering. In vier grootschalige pilootprojecten wisselen de zorgverleners nu al persoonlijke medische informatie uit, zoals de opvolging van het medicatieschema. Het is onze uitdaging om bijkomende toepassingen te vinden voor deze technologie, binnen of buiten de gezondheidszorg.

Binnen e-government bestaat er tot slot een ‘long tail’ van administratieve processen waarvoor het tot voor kort economisch niet haalbaar was om te gaan automatiseren. Samen met de overheidsinstellingen die lid zijn van onze vzw zoeken we naar een geschikte aanpak, gebaseerd op ‘Software as a Service’. Door generieke processen te hergebruiken en de infrastructuur te delen, kunnen we een model aanbieden dat ook voor een klein aantal gebruikers betaalbaar is.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business