Nieuws

USB 3.0 krijgt snelheidsverbetering tot 10Gb/s

USB 3.0 gaat een broodnodige snelheidsverbetering krijgen, die de standaard dichter doet aanleunen bij Thunderbolt. Compatibiliteit met bestaande hardware blijft bewaard.

De USB 3.0 Promoter Group heeft op CES 2013 een update voor de usb-specificatie aangekondigd, waardoor snelheden tot 10 Gb/s mogelijk worden. Dat is een verdubbeling in vergelijking met de huidige versie die een maximale doorvoersnelheid van 5Gb/s toelaat.

De nieuwe versie zal wel nieuwe chipsets vereisen om een snelheid van 10Gb/s mogelijk te maken, maar blijft compatibel met de poorten en kabels van bestaande USB hardware.

[related_article id=”152275″]

Door de snelheidsverbetering zal de prestatie van USB 3.0 dichter gaan aanleunen tegen die van Thunderbolt, een technologie in handen van Apple en Intel, dat nu al dergelijke snelheden toelaat. De Thunderbolt-technologie heeft echter nog veel ruimte om te groeien, en ook hier zullen we dus vast en zeker nog een snelheidsverbetering te zien krijgen.

De vernieuwde USB 3.0 standaard zou klaar moeten zijn tegen midden 2013. Hardware die de nieuwe specificatie ondersteunt zal al binnen het jaar verkrijgbaar zijn.

We hebben de huidige USB 3.0 en Thunderbolt standaarden naast elkaar gezet. Onze bevindingen lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business