Nieuws

60 miljoen Windows 8-licenties verkocht

Microsoft zegt dat het, sinds de lancering eind oktober, al meer dan 60 miljoen Windows 8-licenties heeft verkocht aan pc-bouwers en gebruikers die upgraden.

Microsoft heeft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas bekendgemaakt dat de kaap van 60 miljoen verkochte Windows 8-licenties is bereikt. “Dat cijfer omvat zowel OEM-licenties voor nieuwe pc’s, als upgrades,” vertelt Tami Reller, directeur financiën en marketing voor Windows.

Eind november stond dat cijfer nog op 40 miljoen verkochte licenties. Reller benadrukte dat de verkoop van Windows 8 in een gelijkaardige lijn loopt als na de lancering van Windows 7.

[related_article id=”161452″]

Ondanks het grote aantal verkochte licenties aan pc-bouwers, blijven de retail verkoopcijfers van Windows 8 toch nog achter. Stilaan komt daar wel verandering in, maar de lage adoptie is deels ook het resultaat van een gebrek aan Windows 8-tablets en laptops met aanraakscherm.

Tijdens CES hebben heel wat pc-bouwers reeds nieuwe hardware voor Windows 8 en Windows RT voorgesteld, maar voor veel toestellen zal het nog enkele maanden duren voor ze in de winkel liggen.

Microsoft gaf ook nog mee dat Windows Store, de Windows 8-appwinkel, de kaap van 100 miljoen gedownloade apps overschreden heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business