Nieuws

Telecomoperatoren onderzoeken pan-Europees netwerk

Enkele van de belangrijkste Europese telco's hebben overlegd over plannen om hun netwerkinfrastructuren te verenigen in één pan-Europees netwerk.

Enkele van de grootste Europese telecomoperatoren hebben elkaar ontmoet om plannen voor een Europese netwerkinfrastructuur te bespreken.

The Financial Times meldt dat de grootste Europese telecomoperatoren vandaag hebben samengezeten met EU-commissaris voor concurrentie Joaquín Almunia om de mogelijkheden voor een pan-Europees telecomnetwerk te bespreken.

Het gaat meer bepaald om de topmannen van Deutsche Telekom, France Telecom, Telecom Italia en het Spaanse Telefonica. De telco’s onderzoeken de mogelijkheid om een nieuw bedrijf op te richten, dat de verschillende nationale netwerkinfrastructuren onder haar beheer neemt, en vervolgens aan de operatoren doorverhuurt.

[related_article id=”161563″]

Een eengemaakt netwerk zou de Europese operatoren meer concurrentiekracht geven ten opzichte van internationale rivalen. De markt in Europa is nu veel te gefragmenteerd om veel vooruitgang te boeken.

Het delen van netwerken komt wel vaker voor, maar dan gaat het meestal om operatoren binnen hetzelfde land. Als de plannen voor een pan-Europees netwerk slagen, zou het de eerste keer zijn dat dit op zo’n grote schaal gebeurt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business