De nieuwe versie van Firefox voor Android is niet alleen sneller, maar ook veiliger dan zijn voorganger.

Mozilla heeft weer een nieuwe update voor Firefox uitgebracht, zowel voor de desktop als het Androidplatform. De nieuwe versie van de browser is sneller, maar vooral ook veiliger dan zijn voorganger.

Firefox voor Android beschikt – net als de desktopversie – over een nieuwe JavaScript-engine, waardoor webapplicaties en spelletjes 25 procent sneller werken als voorheen. Terwijl je een zoekterm ingeeft via de Awesome Bar geeft de browser vanaf nu ook suggesties, zodat je nog sneller de informatie vindt die je zoekt.

Daarnaast heeft Mozilla in deze versie ook Safe Browsing geïmplementeerd. Die functie doet beroep op Googles databank met schadelijke websites, en waarschuwt je wanneer je op zo’n pagina dreigt terecht te komen.

 

Firefox is de eerste mobiele browser die gebruik maakt van Safe Browsing, en kan je dankzij deze extra beveiliging veel beter beschermen tegen eventuele malware en phisingaanvallen.

Alle veranderingen in deze nieuwe versie kan je hier terugvinden. Om Firefox voor Android te installeren of updaten kan je in de Google Play Store terecht.