Belastingmaatregel nekt Play.com

Nu de Britse overheid een gaatje in de belastingwetgeving van Jersey heeft gedicht, stopt Play.com met de verkoop van cd's en dvd's.

Online multimediaverkoper Play.com gaat vanaf maart niet langer producten verkopen. Het belastingparadijs waar de winkel is gevestigd wordt opgedoekt.

Play.com opereert vanuit het eiland Jersey. Daar betaal je geen btw op producten tot 15 pond. Dat zorgt er voor dat zaken als Blu-ray’s, dvd’s en cd’s er flink goedkoper worden verkocht wat de webshop zowel in Groot-Brittannië als in de benelux en in andere landen populair maakt.

Maar die regeling, de zogenaamde Low Value Consignment Relief (LVCR) werd door de Britse overheid in april vorig jaar geschrapt. Daarom zegt Play.com nu dat het stopt met de verkoop van producten.

Herbeginnen als verkoopsplatform
Wel zal het bedrijf doorgaan als een marktplaats waar gebruikers hun spullen kunnen verkopen.

Play.com zet door de transformatie in totaal 214 mensen op straat waarvan 147 in Jersey zelf. 200 mensen blijven in dienst, hetzij in de vestiging in Cambridge bevestigde een woordvoerder aan de BBC.

De site bestaat sinds 1998. In september 2011 werd de webshop nog verkocht aan het Japanse Rakuten voor 28,6 miljoen euro.

belastingenbtwdigital commercegoedkoopjerseynieuwsplay.comretailtakswebshopzakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals