Nieuws

Asus brengt spotgoedkope Android-tablet uit

Asus zoekt met de nieuwe MeMo Pad de onderkant van de tabletmarkt op. Over een paar maanden komt deze Android 4.1-toestel voor slechts 159 euro hier in de winkel te liggen.

Engadget kwam als eerste op de proppen met de lancering van de nieuwste MeMo Pad, een Android-tablet met 7-inch scherm voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare gadget.

De specificaties van het toestel zijn niet zo mooi als de Nexus 7, de Google-tablet die al maanden de winkel uit vliegt.

De MeMo Pad heeft een behoorlijke schermresolutie van 1.024 x 600 pixels, maar een tegenvallende processor. Naast de zwakke ARM Cortex-AG singlecore 1 GHz CPU is als GPU gekozen voor een ARM Mali-400, een degelijk werkpaard.

Hoewel de schermresolutie hoger ligt dan andere budgettablets zullen we dit model eerst moeten uittesten voor we kunnen beoordelen of de display ook daadwerkelijk beter is.

[related_article id=”158901″]


De MeMo Pad, die wordt geleverd met 16 GB opslag, kan rekenen op 1 GB werkgeheugen. Een 1 megapixel camera aan de voorzijde en speciale Asus-software moeten het pakket wat aantrekkelijker maken.

Asus zal de Android-tablet, die draait op Android 4.1 Jelly Bean en toegang heeft tot Google Play, in de laatste van maart in de Nederlandse winkels leggen voor 159 euro. Het kon ZDNet echter nog niet vertellen wanneer en voor hoeveel de MeMo Pad in België verkrijgbaar zal zijn.


De fabrikant is de tweede grote fabrikant in korte tijd die een Android-tablet voor een zacht prijsje op de markt brengt. Acer maakte tijdens technologiebeurs CES bekend dat het een 7-inch Android-tablet uit zou brengen voor een prijs tussen de 99 en 149 dollar, afhankelijk van de mark.

Maar in tegenstelling tot Asus is Acer een stuk vager over de beschikbaarheid. De Iconia B1-A71 zal eerst uitkomen in Azië en wellicht later dit jaar in Europa arriveren.

acerAndroidandroid-tabletasusbudgetgoedkoopgooglehardwarenieuwstabletverkoop

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen