Liberty Global heeft door het overnamebod nu 58,4 procent van de Telenet-aandelen in handen. De overname van het kabelbedrijf is daarmee niet gelukt.


Liberty Global is er niet in geslaagd om Telenet over te nemen. Het Amerikaans bedrijf kan wel zijn belang in het bedrijf vergroten.

Het bod op de aandelen van Telenet liep afgelopen vrijdag af. Liberty Global laat nu weten dat het hierdoor 58,4 procent van de Mechelse kabelaar in handen heeft. Dat is ongeveer acht procent meer dan de 50,04 procent die het bedrijf voorheen bezat.

Liberty Global deed in september vorig jaar een bod om alle aandelen van Telenet op te kopen en dit aan een prijs van 35 euro per aandeel. Dat was meer dan de toemalige koers van 31,10 euro per aandeel.


[related_article id=”158455″]

Maar bank Lazard, dat in opdracht van onafhankelijke bestuurders van Telenet de waarde van de aandelen onderzocht, zei in december dat telenet 37 tot 42 euro waard was.. Dat zorgde er voor dat verschillende aandeelhouders liever hun aandeel op zak hielden in plaats van te verkopen aan de Amerikaanse overnemer.

De uitkomt van het bod wordt officieel pas op 18 januari bekendgemaakt. Liberty Global kan op dat moment nog wel beslissen om zijn bod te verlengen. Maar voorlopig wordt Telenet niet volledig overgenomen.