Nieuws

Uitgelekte video loodst je door BlackBerry 10 heen

Nu de lancering van BlackBerry 10 om de hoek is, lekt steeds meer materiaal uit over de toestellen en besturingssysteem. Een nieuwe video gaat iets dieper in op de werking van RIMs nieuwe OS.

Aan de hand van het uitgelekte materiaal dat de ronde doet, krijgen we steeds meer de indruk dat BB10 een erg modern besturingssysteem is, dat een geheel andere benadering kiest dan bijvoorbeeld Android of iOS.

We hebben nog het meest een indruk van een verder ontwikkelde versie van MeeGo, het besturingssysteem dat Nokia op straat zette toen het voor het Windows Phone van Microsoft koos.

[related_article id=”161563″]

RIM heeft de BlackBerry Hub tot centraal punt van het besturingssysteem gebombardeerd, in feite een universele inbox voor alle mogelijke communicatiemethoden. Eigenlijk logisch ook: BlackBerry heeft altijd bekend gestaan als toestel voor intensieve zakelijke gebruikers.


Het toestel dat je in de video hierboven ziet, is opvallend klein.  Met een 4,2-inch HD-scherm (1.280 x 768 pixels) is dit prototype van de BlackBerry Z10 nauwelijks groter dan de iPhone 5. Volgens de reviewer van het Oostenrijkse Telekom-Presse is een 8 megapixel-camera aanwezig.

We willen echter niet te veel op de zaken vooruitlopen, omdat de specificaties van het toestel en de eigenschappen van het OS nog niet vast staan. 

Aan het eind van de maand gaan we heel wat meer vertellen over het nieuwe besturingssysteem en de eerste toestellen, want ZDNet zal live aanwezig zijn bij de lancering van BB10 in Londen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business