Nieuws

Microsoft vergemakkelijkt cloudbeheer mobiele toestellen

Microsoft heeft de nieuwste versie van Windows Intune en System Center 2012 onthuld. Die tools helpen IT-managers met het beheer van mobiele toestellen in de cloud.

Microsoft heeft hun nieuwe productportfolio voor het beheer van mobiele toestellen via de cloud officieel voorgesteld. IT-managers beschikken daarmee over de nodige tools om toestellen die draaien op iOS, Android, Windows 8, Windows RT of Windows Phone 8 centraal te beheren.

De reus uit Redmond biedt daarvoor twee manieren: via Windows Intune cloudmanagement, en/of via de System Center 2012 systeemmanagement suite

[related_article id=”161452″]

Eind december vorig jaar werd de vierde versie van Windows Intune reeds in alle stilte uitgerold. Sindsdien krijgen nieuwe gebruikers al toegang tot deze nieuwe versie, die ondersteuning voor Windows 8, Windows RT en Windows Phone 8 toevoegt. Bestaande gebruikers moeten wel nog wachten tot februari voor een update.

Sinds versie 3 ondersteunt Windows Intune ook iOS- en Androidtoestellen. Versie 4 is echter minder afhankelijk van het gelimiteerde Microsoft Exchange ActiveSync-protocol voor het beheer van de meeste mobiele toestellen. Androidtoestellen zijn voorlopig wel nog steeds op EAS aangewezen.

Microsoft heeft in december ook het eerste service pack voor System Center 2012 gelanceerd. SP1 voegt ondersteuning voor Windows Server 2012, SQL Server 2012 en Windows 8 toe, en bevat een Configuration Manager, die het beheer van mobiele toestellen toelaat.

Beide producten maken sideloading van bedrijfsapplicaties mogelijk op mobiele Windows 8- en Windows RT-toestellen. Windows Intune biedt een Company Portal app, die je kan vinden in de Windows Store. Bedrijven kunnen er ook voor opteren om een Windows Intune add-on toe te voegen aan de System Center 2012 Configuration Manager, om op die manier het app-portaal te kunnen gebruiken.

Microsoft hanteert twee prijzen voor Windows Intune. Voor 11 dollar per gebruiker per maand krijg je Software Assurance en het Microsoft Desktop Optimization Pack. Voor 6 dollar per gebruiker per maand moet je het zonder die twee extra"s stellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business