Nieuws

Google laat ontwikkelaars spelen met Project Glass

Google geeft een beperkte groep ontwikkelaars een eerste kans om te experimenteren met Project Glass, Googles augmented reality-bril.

Het is een tijdje stil geweest rond Googles Project Glass, maar daar komt binnenkort verandering in. Een kleine groep ontwikkelaars krijgt als eerste de kans om een blik te werken op het framework dat ze zullen gebruiken om applicaties te bouwen voor de augmented reality-bril.

Google stuurde eerder deze week uitnodigingen uit voor een tweedaagse hackaton voor ontwikkelaars die reeds een testmodel van Project Glass hadden besteld tijdens de Google I/O-conferentie in juli vorig jaar.

[related_article id=”158901″]

Tijdens de twee dagen krijgen de ontwikkelaars een hele reeks demonstraties, en kunnen ze voor het eerst experimenteren met een vroege versie van Googles Mirror API voor de bril. Ontwikkelaars zullen vertrouwde programmeertalen kunnen gebruiken zoals PHP, Python of Java.

Er wordt ook nog volop gesleuteld aan de hardware van Project Glass. De bril die tijdens de I/O-conferentie vorig jaar werd voorgesteld, was reeds voorzien van een kompas en accelerometer, en bood video- en audio-ondersteuning. Ondertussen heeft het team nog een touchpad toegevoegd, en wordt gewerkt aan stembediening en de mogelijkheid om te bellen.

Het wordt nog minstens wachten tot 2014 vooraleer een consumentenversie van de bril op de markt komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business