Nieuws

AMD beschuldigt ex-managers van informatiediefstal

AMD verdenkt enkele voormalige managers ervan bedrijfsinformatie te hebben meegenomen naar Nvidia, hun nieuwe werkgever en grote concurrent van AMD.

Chipfabrikant AMD sleept vier voormalige werknemers – die het bedrijf ingeruild hebben voor concurrent Nvidia – voor de rechter. Het gaat om voormalig vice-president Robert Feldstein, en drie voormalige managers.

AMD verdenkt de ex-werknemers ervan bij hun vertrek geheime bedrijfsinformatie te hebben meegenomen naar grote rivaal Nvidia. Ze zouden verschillende vertrouwelijke documenten hebben gestolen, waaronder informatie over nieuwe technologieën en contracten met grote klanten.

Het bedrijf heeft bewijs dat het viertal meer dan 100.000 elektronische bestanden heeft gekopieerd naar externe opslagmedia. Als die informatie inderdaad in handen van Nvidia terechtkomt, kan dat de concurrent een oneerlijk voordeel opleveren.

De rechter heeft de vier ex-werknemers nu een verbod opgelegd om vertrouwelijke informatie van AMD te onthullen of gebruiken. Alle documenten die ze bezitten moeten ter beschikking van het gerecht worden gesteld, en hun computers en andere toestellen worden in beslag genomen.

Naast het stelen van gevoelige informatie, zou het viertal ook geprobeerd hebben om nog meer werknemers van AMD bij Nvidia in te lijven. De rechter heeft daarom ook een tijdelijk contactverbod opgelegd.

amdbusinessgerechtinformatiediefstaljuridischnieuwsnvidiazakelijk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals