Nieuws

Alles over computerergonomie

De meeste mensen hebben een verkeerde houding achter hun pc, en dat kan tot allerlei lichaamskwalen leiden. Tijd om dat probleem aan te pakken!

Krijg jij ook geregeld te horen hoe de manier waarop je achter je computer zit tot allerhande lichaamskwalen kan leiden? Wellicht is het nog waar ook, want de meeste computergebruikers hebben gewoon een verkeerde houding.

Zelf kreeg ik vaak genoeg de opmerking naar het hoofd geslingerd: binnen tien jaar is je rug naar de knoppen! De eerste keer dat ik dat te horen kreeg, is ondertussen wel zo"n vijfentwintig jaar geleden, maar toch: je gezondheid is niks om mee te lachen. Daarom werd het tijd om eens wat dieper in te gaan op een element dat computergebruikers inderdaad wat meer ter harte zouden moeten nemen: de ergonomie van hun computeropstelling.

Als je elke dag een goed aantal uren in dezelfde stoel en in dezelfde houding zit, kan je er op zijn minst voor zorgen dat die houding niet te belastend is voor je lichaam. Ergonomie, zoals het met een duur woord heet, gaat trouwens verder dan alleen maar een goede zithouding.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business