Nieuws

Lenovo lanceert ThinkPad Chromebook

Met de nieuwe ThinkPad X131e maakt Lenovo haar intrede op de markt van Chromebooks, computers die draaien op Google Chrome OS.

Lenovo heeft haar eerste Chromebook gelanceerd, de ThinkPad X131e. De computer draait op het Chrome web OS van Google, en is in de eerste plaats ontworpen voor scholieren. Lenovo heeft daarom gezorgd voor een laptop die tegen een stootje kan, met een batterij die een volledige schooldag overleeft.

Er is reeds een Windows-versie van de X131e op de markt, en het ziet er naar uit dat Lenovo buiten het besturingssysteem niet veel aanpassingen heeft gedaan. De 11,6 inch latop beschikt over een resolutie van 1366 op 768 pixels, en heeft een Intel-processor aan boord. Er zijn drie USB-aansluitingen voorzien, en poorten voor HDMI en VGA. Lenovo heeft ook gezorgd voor een ingebouwde webcam.

[related_article id=”158901″]

Google verhuurt Chromebooks aan scholen tegen een lage prijs, en biedt tevens ondersteuning voor de toestellen. Lenovo is ondertussen de derde fabrikant, na Acer en Samsung, die een goedkope laptop met Googles besturingssysteem bouwt.

De ThinkPad X131e is vanaf 26 februari beschikbaar voor educatief gebruik. Er is geen nieuws of en wanneer de laptop voor het gewone publiek verkrijgbaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business