Nieuws

Tip: gratis Excel-cursus

De meeste mensen hebben Excel al wel eens gebruikt om een hele hoop cijfers op te tellen in en boekhouding. Maar Excel kan zoveel meer als je weet hoe.

Wist je dat je in Excel rijen en kolommen kan groeperen, dat je logische functies zoals IF en AND kan gebruiken en zelfs automatisch tekst kan verbeteren, door spaties en hoofdletters weg te halen? En heb je ooit al gehoord van draaitabellen waarmee je een hele hoop gegevens kan analyseren en bewerken om weer te geven in een nieuwe tabel?

Grote kans dat je 80 procent van Excel nog nooit gebruikt hebt. Zonde, want het pakket kan wonderlijke dingen met cijfers en zelfs met woorden.

Als je je kansen op de arbeidsmarkt wil verbeteren, kan je maar beter iets kennen van Excel. En deze gratis cursus van University of Reddit leidt je met video on tekst door de diepste krochten van Excel. Je moet wel Engels kennen, want er is maar één taal beschikbaar. Oh ja, die universiteit is geen echte universiteit, maar is gewoon een verzameling zelfverbeteringsprojecten van socialenetwerksite Reddit.

De cursus is ook nog niet helemaal klaar, maar met de lessen die er staan ben je al wel een tijdje zoet. Hieronder vind je alvast de eerste les.

Absolute Beginner"s Introduction to Excel from Excel Exposure on Vimeo.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business