Nieuws

Volledige controle over je schermhelderheid

Je telefoonscherm wordt lichter als er meer omgevingslicht is en minder als er minder licht is. Maar op je Android kan je dat niet echt goed instellen. Een app brengt soelaas.

Automatische schermhelderheidsaanpassingen zorgen voor meer comfort zodat je "s nachts niet verblind wordt en overdag je scherm ook echt kan lezen. Bovendien helpt het batterijleven te sparen, want het licht van dat scherm is een van de belangrijkste redenen waarom je je telefoon dagelijks moet opladen in plaats van een keer per week zoals met je oude Nokia.

Voor die automatische aanpassing van de schermhelderheid gebruikt je telefoon een sensor of soms ook de camera. Op basis van die meting gaat je telefoon zelf beslissen hoe fel het scherm zal oplichten. De juiste lichtintensiteit, daar heb je geen controle over. Tot je de app Lux installeert.

[related_article id=”158662″]

Na de installatie krijg je een hele rondleiding in het Engels doorheen de app. Zit ze even uit en je weet hoe je de app moet instellen. Zo kan je bijvoorbeeld bepalen hoe vaak de telefoon moet nakijken of de helderheid nog aangepast is aan het omgevingslicht: constant, met intervals, of enkel bij het ontwaken uit slaapmodus.

Je kan ook instellen hoe fel het scherm moet zijn in elke omstandigheid. In het absolute donker kan je bijvoorbeeld 25 procent helderheid instellen en in het schermerdonker 50 procent. De telefoon vult dan automatisch schattingen in voor de andere omstandigheden. Maar ook die kan je aanpassen.

De app heeft ook een widget om ze snel te kunnen bedienen van je startscherm. Lux is te downloaden in Google Play.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business