Nieuws

Gerucht: Microsoft test Outlook voor Windows RT-tablets

Microsoft zou werken aan een versie van Outlook speciaal voor consumententablets met Windows RT. Maar de kans is groot dat zo’n programma nooit het levenslicht zal zien.

Op dit moment heeft Windows RT, een beperkte variant van Windows 8 voor ARM-toestellen, alleen toegang tot Mail. Deze toegewijde touchapp is bedoeld als hoofdkwartier voor alles wat mail aangaat, maar heeft tot nu toe weinig indruk kunnen maken.

Zelfs de mailapplicatie van Windows Phone (die ook Outlook heet) is tot nu toe krachtiger dan de variant voor grotere schermen.

Windows RT-tablets zijn standaard uitgerust met Office Home & Student 2013, een light-versie van het aanstaande Office 365. Maar daar hoort Outlook niet bij.

[related_article id=”161452″]

Gebruikers krijgen weliswaar de beschikking over Word RT, Excel RT, PowerPoint RT en OneNote RT, maar moeten zich voor hun mailaccounts wenden tot de eerder genoemde Mail-app.

Het is daarbij belangrijk om te vermelden dat bovengenoemde kantoorprogramma’s draaien in de desktop terwijl Mail onderdeel uitmaakt van de touchvriendelijke Modern UI.

Collega Mary Jo Foley heeft van drie afzonderlijke bronnen binnen het bedrijf nu gehoord dat Microsoft interne tests uitvoert met Outlook RT. De nieuwe Office 365 heeft weliswaar ook een versie van Outlook onder de pannen, maar die is alleen bedoeld voor toestellen die draaien op Windows 8. Deze machines zijn voorzien van een Intel x86-chip, terwijl Outlook RT is klaargemaakt voor ARM-toestellen.

Intern gekibbel
Een van die contacten zei haar ook dat er onenigheid is binnen het bedrijf over een eventuele lancering van Outlook RT. De Windows-groep wil de oude situatie in stand houden, dus met een hoofrol voor Mail. Ze willen de situatie oplossen door de app domweg te hernoemen tot Outlook.

Het andere kamp is van zins om eigenaren van Windows RT-toestellen de volledige Outlook-ervaring op hun ARM-tablet te geven. Dat zou bijvoorbeeld via Windows Update kunnen gebeuren.

Zoals het er nu uitziet, is de kans klein dat een volledige Outlook als presentje aan Windows RT-gebruikers zal worden gegeven. Microsoft heeft in een reactie al te weten gegeven dat het Surface Pro, zijn aanstaande zakelijke hybride ultrabook, niet zal bundelen met een versie van Office 365.

Wie de Surface Pro binnenkort in huis haalt, zal de laatste versie van Office dus apart moeten kopen, of een van de Office 365-abonnementen in huis halen. Kopers van Surface RT (of een andere Windows RT-tablet) hebben die mogelijkheid niet eens.

Gezien de gammele ondersteuning voor mails in Windows RT zouden heel wat mensen bereid kunnen zijn om extra te betalen voor Outlook RT. .

Maar voorlopig lijkt het twijfelachtig dat zij ooit de gelegenheid zullen krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business