Nieuws

Videodienst Twitter heeft pornoprobleem

Krap een week na de lancering van Vine blijkt Twitters eigen videodienst al direct populair voor het tonen van geslachtsdelen en andere ondeugende handelingen.

De iOS-app, die afgelopen donderdag het levenslicht zag, laat iedereen korte clips van zes seconden maken die ze direct kunnen publiceren. Weliswaar geheel in de kenmerkende stijl van de microblogdienst, maar sommigen zetten de dienst meteen al in voor exhibitionisme en andere activiteiten.

Gebruik gezond verstand
Hashtags als #porn, #sex en andere vergelijkbare termen leveren een aantal schunnige clips op. En hoewel Vines gebruiksvoorwaarden sexueel materiaal niet expliciet verbiedt, vraagt Twitter zijn gebruikers wel om met gezond verstand te publiceren.

[related_article id=”158256″]

“Jij bent verantwoordelijk voor het gebruik van de Services, voor alle Content die je op de Services plaatst en voor alle gevolgen. De Content die je ter beschikking stelt, publiceert of vertoont zal kunnen worden gezien door andere gebruikers van de Services en ook via derde partijen en websites. Het is beter dat je alleen Content levert waarbij je jezelf op je gemak voelt onder deze voorwaarden”, aldus Twitter.


Het is wel degelijk mogelijk voor gebruikers van Vine om aanstootgevende video’s te rapporteren. Als er genoeg klachten binnenkomen, voegt Twitter een waarschuwing toe die gebruikers moeten wegklikken om de clip te kunnen zien, zei een woordvoerder tegen CNet.

“Geüploade video’s die zijn gerapporteerd en waarvan is vastgesteld dat ze onze richtlijnen schenden, zullen van de site worden verwijderd. De gebruiker die de video plaatste, zal worden verwijderd”, voegde de woordvoerder daar aan toe.

Twitter is tot nu toe huiverig geweest om tweets te censureren, omdat het pal staat achter de vrijheid van meningsuiting. Een jaar geleden besloot het echter van land tot land te bekijken of tweets lokale wetgeving schenden en tweets te verwijderen die over de schreef gaan.

Apple minder vergevend
Hoewel de voorwaarden van Vine schunnige content niet rechtstreeks verbiedt, heeft Apple wel degelijk regels waar het aankomt op dit soort materiaal. Zo verwijderde het onlangs de app 500px, omdat die gebruikers blijkbaar in staat stelde om te zoeken naar naakte lijven.

Er bestaat dus een kans dat de nieuwe Twitter-app hetzelfde lot te wachten staat.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business