Nieuws

Microsoft stopt Bing-apps in nieuwe Office

Microsoft brengt de speurkunsten van zoekmachine Bing onder in Office 365/Office 2013, met vijf nieuwe apps voor Word en Excel.

Microsoft lanceerde begin deze week een fonkelnieuwe Office in twee varianten: het welbekende schijfje (Office 2013) en abonnementsformules voor consumenten of bedrijven (Office 365).

Een paar dagen na de lancering wil de softwaremaker zijn pakket alvast wat aantrekkelijker maken, me vijf handige apps die zoeken integreren in het bekende kantoorpakket.

De nieuwe Bing-apps voor Office lijken qua functionaliteit veel op vergelijkbare exemplaren voor Windows 8, Windows Phone of Xbox.

“Ons doel is om Bing op gemakkelijke en intuïtieve manieren beschikbaar te maken die hun voordeel doen met de kennis die Bing heeft vergaard voor zoeken”, schrijft het Bing-team op zijn blog.

Excel en Word krijgen voorrang
Twee van de vijf zijn speciaal voor Microsofts rekenwonder Excel bedoeld. Met Bing Maps for Office kun je cijfermateriaal combineren met een digitale kaart in Excel, wat van pas komt wanneer je statistische informatie weer wilt geven op de atlas.

Bing Finance for Office (voorlopig nog in bèta) stelt je in staat om live beursinformatie te integreren in een spreadsheet. Je kunt vervolgens een pivottabel opstellen en financiële informatie verversen als die beschikbaar komt.

De drie apps die speciaal zijn gebouwd voor Word 2013 zijn wat meer herkenbaar voor doorsnee internetgebruikers. Met Bing News Search for Office zoek je naar nieuwsberichten en video’s, die je vervolgens in een Word-document kunt integreren.


Via Bing Dictionary for Office zoek je definities op van moeilijke woorden en met Bing Image Search for Office zoek je naar leuke plaatjes die je aan je tekst kunt toevoegen.

Achter Google Apps aan
De Bing-apps zijn een poging om programma’s en websites nauwer te laten samenwerken met Microsofts kantoorsuite. In de Office Store zijn daarom al veel meer apps te vinden, waarvan het grootste gedeelte voorlopig gratis te gebruiken is.

De nieuwe winkel heeft veel weg van Google Apps, dat al veel langer toelaat om via de Google Apps Marketplace externe  diensten te integreren binnenin de online kantoorsuite van de zoekmachine.

De Office Store is voorlopig vooral gericht op Engelstalige gebruikers: een zoekopdracht leert ons dat nog geen enkele Nederlandstalige app zijn weg heeft gevonden naar de appwinkel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business