Nieuws

Microsoft wil Windows en Windows Phone verenigen

Microsoft wil het mogelijk maken om Windows-apps te draaien op Windows Phone, en omgekeerd. Dat is af te leiden uit een nieuwe vacature op hun jobsite.

Microsoft wil Windows en Windows Phone verenigen

Het is niet echt verrassend, maar wel goed om te weten: Microsoft werkt er aan om Windows Phone-apps beschikbaar te maken voor Windows 8/Windows RT, en omgekeerd.

Volgens een nieuwe vacature op hun jobsite, is Microsoft op zoek naar een softwareontwikkelaar die dit mee moet helpen mogelijk maken. De vacature is ondertussen al ingevuld, maar las als volgt:

[related_article id=”161452″]

“Ben jij enthousiast over Windows Phone? Ben jij gepassioneerd om de best mogelijke ervaring aan de ontwikkelaarsgemeenschap te leveren? Wil je dat de code die je schrijft voor Windows Store-apps ook gewoon op Windows Phone werken, en omgekeerd? Zo ja, dan is dit de job voor jou!”

Momenteel laat Microsoft niet toe om Windows Phone-apps via de Windows Store te verkopen, zonder dat er aanpassingen aan de code worden gedaan. Er zijn op dit moment meer dan 150.000 Windows Phone-apps in de Windows Phone Store. Microsoft heeft niet officieel bekendgemaakt hoeveel Windows-apps er in de Windows Store worden aangeboden, maar het zijn er naar verluidt heel wat minder.

De ontwikkelaarsplatformen voor Windows Phone 8 en Windows RT – die allebei draaien op ARM-processoren – zijn gelijkaardig, maar niet identiek. Microsoft beweert dat ontwikkelaars wel heel wat code kunnen hergebruiken wanneer ze hun app op het ene platform ook voor het andere platform willen beschikbaar maken. Een aantal ontwikkelaars kunnen dat bevestigen, maar anderen zeggen toch dat het meer werk kost dan verwacht.

De stap om beide soorten apps op zowel het ene als het andere platform te laten werken, past binnen Microsofts overkoepelende doel om Windows 8/Windows RT en Windows Phone samen te brengen. Microsoft heeft hier al heel wat vooruitgang geboekt in 2012, maar voorlopig zijn de platformen nog niet identiek. Windows Phone bevat wel de Windows NT-kern.

Ik vermoed dat Windows ‘Blue’, de golf van productvernieuwingen waar Microsoft aan werkt, een sleutelrol zal spelen in de evolutie naar een verenigde Windows- en Windows Phone-ervaring. Microsoft zou volgens enkele bronnen aanpassingen uitvoeren aan Windows op het niveau van de API en kernel, als onderdeel van deze blauwe golf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business