Nieuws

iPhone-lek laat toe om ontgrendelscherm te omzeilen

Een lek in iOS 6.1 laat iedereen toe om het ontgrendelscherm van een iPhone te omzeilen, zelfs wanneer dat beveiligd is met een pincode.

Een beveiligingslek in iOS 6.1 laat toe om het ontgrendelscherm van een iPhone te omzeilen. De bugs in de nieuwste versie van Apples mobiele besturingssysteem stapelen zich op.

De truc werd voor het eerst vastgesteld door YouTube-gebruiker videosdebarraquito en houdt onder meer in dat je de aan/uit-knop ingedrukt houdt, en vervolgens een noodoproep uitvoert en weer annuleert. Apple is op de hoogte van het probleem, en werkt aan een oplossing.

[related_article id=”158256″]

De gevolgen zijn wel beperkt, al kan er zeker misbruik gemaakt worden. Wie via deze bug op je iPhone inbreekt, kan telefoontjes plegen en krijgt toegang tot je belgeschiedenis, contactenlijst en je foto’s. De rest van je iPhone blijft afgeschermd.

De bug is de zoveelste in het rijtje voor iOS 6.1. Eerder werd ook al melding gemaakt van synchronisatieproblemen tussen iOS 6.1 en Exchange-mailservers, en klaagden Europese iPhone 4S-gebruikers over netwerkproblemen. Die laatste bug werd wel reeds verholpen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Apple te maken krijgt met deze kwetsbaarheid. iOS 4.1 had een gelijkaardig lek, dat kwaadwillenden toeliet om het ontgrendelscherm te omzeilen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business