Nieuws

Skype lanceert videoboodschappen, vergeet Windows

Skype introduceert een nieuwe functie waarmee gebruikers elkaar videoberichten kunnen sturen. De nieuwe optie werkt al op Mac, Android en iOS, maar nog niet op Windows Phone of Windows.

De nieuwe functie, die volgens The Verge al een paar maanden in de maak is, geeft Skype-gebruikers de mogelijkheid om met de webcam of telefooncamera een video te maken van maximaal drie minuten. Dit bericht kan naar andere gebruikers worden verstuurd, of die nu online of offline zijn. Zij krijgen dan een link te zien in het chatgedeelte van de VoIP-app.

Je neemt de videoberichten op met de camera aan de voorkant van je smartphone, maar het is ook mogelijk om over te schakelen naar de camera aan de achterzijde. Volgens Skype is de nieuwigheid nog een bètaversie, en werkt het nog aan verbeteringen.

[related_article id=”160534″]

Vreemd genoeg is de nieuwe functie wel beschikbaar in de versies voor Android, iOS en Mac OS X, maar zijn gebruikers van Windows Phone en Windows voorlopig niet in staat om videoberichten te sturen. Ze kunnen wel al de links ontvangen om de video’s te bekijken.

Een woordvoerder van Microsoft zegt tegen The Verge dat het bedrijf ‘blij is met de interesse voor videoboodschappen in Skype voor Windows en Windows 8’, maar wil niet zeggen wanneer deze versies hun opwachting gaan maken op Microsofts eigen besturingssystemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business