Nieuws

AppLock: Maak je Android kindvriendelijk

Als je je smartphone niet voortdurend wilt verstoppen voor de kids, maar toch wilt bepalen waar ze wel en niet mee mogen spelen, is AppLock een ideale metgezel voor je.

Als je je smartphone niet voortdurend wilt verstoppen voor de kids, maar toch wilt bepalen waar ze wel en niet mee mogen spelen, is AppLock een ideale metgezel voor je.

Smartphones zijn geliefde speeltjes voor volwassenen, maar dat zijn ze des te meer voor hun kinderen. Met het populaire AppLock leg je aan banden wat je kroost met een Android-telefoon kan doen, zodat je het toestel met gerust hart onbeheerd kunt laten liggen.

AppLock is in feite een vergevorderde evolutie van het vergrendelingsscherm in Android. Het is wel zo veilig om een wachtwoord of patroon in te stellen op je smartphone, maar niet iedereen wil telkens een wachtwoord moeten invoeren als ze het toestel uit de slaapstand moeten halen.

Met AppLock kun je voor specifieke applicaties een wachtwoord instellen, zodat het onmogelijk wordt voor anderen om ze op te starten zonder je medeweten. Dat kan van pas komen als je niet wilt dat je kind de mobiele browser opstart of spelletjes speelt als je er niet bij bent.

Je kunt daarbij zowel kiezen uit een cijfercode, maar ook het tekenen van een patroon behoort tot de mogelijkheden.

Bescherming tegen bemoeizucht

AppLock heeft meer mogelijkheden in huis. Zo kan je het anderen onmogelijk maken om apps te installeren of te verwijderen en kunnen anders zelfs een gesprek niet meer aannemen zonder dat hij je wachtwoord kent. Eerstgenoemde optie is bovendien ideaal voor mensen die bang zijn voor mobiele malware die hun smartphone wil infiltreren.

Maar uiteraard kun je AppLock vooral ook te hulp roepen om bemoeizuchtige vrienden en familie uit privéaccounts te houden. Denk er echter wel aan dat je de optie inschakelt die om een wachtwoord vraagt als iemand AppLock zelf wil verwijderen, want anders is je werk voor niets geweest.

Windows Phone 8 heeft met de Kids Corner een innovatieve manier gevonden om kinderen met je smartphone te laten spelen, maar App Lock heeft meer mogelijkheden in huis om je toestel flexibel te beveiligen.

Er is een betalende versie van deze app, met iets meer functionaliteit, maar we denken dat de meeste mensen heel aardig uit de voeten kunnen met dit juweeltje voor Android-gebruikers. Je kunt de app via deze pagina vinden in Google Play.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business