Nieuws

Instagram vindt Android-kloon goed genoeg voor BlackBerry 10

Instagram lijkt niet van plan om een nieuwe app te ontwikkelen voor het piepjonge BlackBerry 10. Het nieuwe platform zal het moeten doen met een kopie van de Android-versie.

Voor elk nieuw smartphoneplatform dat wil concurreren met gevestigde namen als Android en iOS, is het van vitaal belang dat de meest populaire apps beschikbaar zijn in de appwinkel. Windows Phone worstelde daar bij zijn lancering al mee en nu krijgt BlackBerry 10 met dit probleem te maken.

De nieuwkomer krijgt een stevige klap te verwerken nu het er op lijkt dat Instagram de neus ophaalt voor BlackBerry 10. Techsite AllThingsD haalt een anonieme bron binnen het bedrijf aan die beweert dat de populaire fotoapp weinig interesse heeft voor het zakelijke smartphoneplatform.

[related_article id=”161563″]

“Er zal voor het moment geen (native) Instagram voor BB10 komen”, zegt de bron. “En eerlijk gezegd ben ik niet zeker of het ooit het geval zal zijn.”

Grote namen als Instagram zijn niet alleen van cruciaal belang om nieuwe gebruikers binnen te halen, maar werken ook als bindmiddel voor appontwikkelaars. Als zij het gevoel hebben dat de appwinkel voldoende te bieden heeft, wordt het aantrekkelijker (want winstgevend) om een nieuwe versie te bouwen die goed samenwerkt met dat platform.

Tegelijk valt er iets voor te zeggen dat een zakelijk platform als BlackBerry apps als Instagram niet als eerste prioriteit heeft om te overleven, al is het aantal smartphonegebruikers dat zijn privételefoon op de zaak gebruikt in de afgelopen jaren flink toegenomen.

AllThingsD zegt dat Instagram wel werkt aan een Android-kloon van zijn app, zodat BlackBerry-gebruikers in ieder geval toegang krijgen tot de dienst. BlackBerry heeft het Android-ontwikkelaars makkelijk gemaakt om hun producten over te zetten naar het nieuwe platform, maar het verschil in gebruiksvriendelijkheid en integratie is duidelijk te merken.

Onlangs werd ook al bekend dat Skype, toch aangekondigd tijdens de lancering van BlackBerry 10, ook al heeft gekozen voor het overzetten van zijn Android-app in de plaats van een native applicatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business