Nieuws

Hoe je Androidtelefoon voorbereiden op zijn pensioen

Je Androidtelefoon heeft je goed gediend, maar ooit is het tijd om afscheid te nemen. Op dat ogenblik kan je best al je privégegevens van de telefoon verwijderen.

Je Androidtelefoon heeft je goed gediend, maar ooit is het tijd om afscheid te nemen. Op dat ogenblik kan je best al je privégegevens van de telefoon verwijderen.

Als je nu een nieuwe telefoon koopt, moet je huidige telefoon met pensioen. Je kan hem in de schuif leggen, verkopen op het internet of cadeau doen aan een neefje of nichtje. In elk geval is het verstandig om al je privégegevens even van je telefoon te halen. Enkel zo kan je je privacy beschermen.

Je Androidtelefoon die afzwaait staat vol met e-mail, foto’s, berichten en documenten. Eerst en vooral moet je eens nagaan wat je niet kwijt wil. De foto’s zet je best in de cloud met een dienst als Dropbox. Hetzelfde geldt voor je documenten die lokaal opgeslagen zijn. De bestanden opslaan op de geheugenkaart is niet zo verstandig, omdat het mogelijk is dat Android versleuteling toepast. Die versleutelde gegevens zijn achteraf onbruikbaar.

[related_article id=”158578″]

Om je berichten over te hevelen naar een andere telefoon heeft Android een handige functie. Deze vind je op Samsungtelefoons bij de instellingen onder de kop ‘Back-up maken en terugzetten’. Andere merken hebben vaak een soortgelijke optie.

Als je zeker bent dat een reservekopie hebt van alle gegevens die je wil houden, kan je aan het wissen slaan. Daarvoor kies je onder Instellingen voor ‘Standaardgegevens herstellen’. Daar klik je op ‘Apparaat resetten’. De telefoon doet al het nodige om de telefoon opnieuw in te stellen en alle gebruikersgegevens te wissen.

Je kan veiligheidshalve ook nog de geheugenkaart uit het toestel halen om zeker te zijn dat je geen gegevens achterlaat.

Na het wissen is je telefoon klaar om te gaan uitrusten in een schuif. Of hij kan een tweede jeugd beleven bij iemand die blij is met een tweedehandse telefoon. En jij kan er gerust in zijn dat die persoon niet aan je privégegevens kan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business