Nieuws

Huawei presenteert ‘snelste smartphone ter wereld’

Het Chinese Huawei heeft de opvolger van de Ascend P1 voorgesteld. De Ascend P2 wordt door de telecomgigant bestempeld als de snelste smartphone ter wereld.

Huawei heeft tijdens een druk bijgewoonde persconferentie in Barcelona de nieuwe Ascend P2 voorgesteld en beweert hiermee de snelste smartphone ter wereld op de markt te zetten voor een prijskaartje van 399 euro.

De Chinese fabrikant is bij ons niet meteen de meest bekende als het op smartphones aankomt. Toch behoort Huawei wereldwijd tot de top van de smartphonefabrikanten, maar de ambitie reikt nog verder. "Het is ons doel om binnen enkele jaren wereldwijd tot de top 100 merken te behoren," zei global brand director Amy Lou. Het bedrijf hoopt daarom dit jaar ook in Europa meer naambekendheid te krijgen. Eerder deze maand kregen we in Brussel nog de Ascend Mate te zien, een klepper van een smartphone met een scherm van 6,1 inch.

[related_article id=”161563″]

Naar aanleiding van het Mobile World Congress in Barcelona heeft Huawei haar nieuwste vlaggenschip voorgesteld. De Ascend P2 krijgt de titel ‘snelste smartphone’, vanwege de ondersteuning van LTE Cat 4, een 4G-technologie die downloadsnelheden tot 150 Mbps haalt, al hangt natuurlijk veel af van wat je operator toelaat. Ter vergelijking: de iPhone 5 en Galaxy S3 laten maximaal 100 Mbps toe.

De Ascend P2 ligt goed in de hand, en is met zijn 8,4 mm erg dun. In de foto hierboven zie je de Ascend P2 naast de iPhone 5 die 7,6 mm dun is. Het toestel is voorzien van een 4,7 inch IPS HD-scherm (1280 bij 720 pixels) dat dankzij Huawei’s “Magic Touch”-technologie ook met handschoenen te bedienen moet zijn.

Een 1,5 GHz quad-core processor en 1GB RAM-geheugen zorgen voor vlotte prestaties, en Android Jelly Bean 4.1 – met Huawei’s Emotion UI – maakt de gebruikservaring compleet. Het toestel beschikt daarnaast over een 13 megapixel-camera, die zelfs bij 2X zoom nog aanvaardbare resultaten moet afleveren. Ook NFC is standaard op het toestel aanwezig.

Huawei heeft extra aandacht besteed aan de batterijduur van hun nieuwe smartphone. De Ascend P2 beschikt over een stevige batterij van 2420 mAh en zou volgens CEO Richard Yu 30 procent efficiënter zijn op gebied van energieverbruik dan toestellen als de Samsung Galaxy S3.

Deze week gaan we vast en zeker nog eens langs de stand van Huawei om het toestel van dichterbij te bekijken. De Ascend P2 wordt in Europa aangeboden aan de scherpe prijs van 399 euro en zou al vanaf het tweede kwartaal beschikbaar moeten zijn, te beginnen met Frankrijk in juni dit jaar. Dat onze zuiderburen de primeur krijgen is niet geheel onverwacht, aangezien Huawei een partnership is aangegaan met Orange voor de distributie van het toestel.

Huawei is al lang een belangrijke speler op de markt van netwerkapparatuur, maar wil in 2013 met haar smartphones en tablets volop inzetten op de consumentenmarkt en bekendheid verwerven bij de Europese smartphonegebruiker. Naast de Ascend P2 heeft Yu tijdens de persconferentie al gehint naar een nieuw opmerkelijk toestel dat deze zomer moet verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business