Nieuws

Werknemers kunnen hun Office voortaan zelf installeren

Een maand geleden al stelde Microsoft zijn nieuwe Office voor consumenten voor. Nu is het de beurt aan de zakelijke Office en ook hier komt de klemtoon op abonnementen te liggen.

Een zakelijk aanbod voor Office 365 bestaat al lang. Maar dan ging het vooral over de serverkant: als je als bedrijf je Exchange-server wil vervangen door een cloud-aanbod voor e-mail en dergelijke. Nu wordt het aanbod uitgebreid met nieuwe desktopsoftware.  Er zijn drie paketten die elk geschikt zijn voor een bedrijf van een andere omvang: Office 365 Small Business Premium, Midsize Business en Enterprise & Government.

Een Office 365 is een volledige kantooromgeving in de cloud. De e-mailserver (Exchange), de documentdeelserver (Sharepoint) en communicatiemiddelen (Lync) zijn niet meer ter plekke in het bedrijf geïnstalleerd, maar draaien in het datacenter van Microsoft.

Het grote verschil met vroeger zit ‘m in de licentie voor de desktopsoftware. Die heet Office 365 ProPlus en is eigenlijk gewoon Office 2013, maar dan in een abonnempentsformule. In plaats van aan een computer gebonden, is die voortaan aan een werknemer gebonden. En voor die licentie mag die werknemer zijn kantoorpakket op vijf verschillende pc’s of macs installeren. Zelfs op zijn thuiscomputer.

[related_article id=”161452″]

Beheer vanuit de cloud

Het beheer van de nieuwe Office voor bedrijven gebeurt vanop een dashboard in de cloud. Een webpagina dus. Daar kan de beheerder gebruikers aanmaken en een mailbox voorzien. Migreren vanuit een bestaande Exchange-server is ook mogelijk. Met de duurdere versie voor middelgrote ondernemingen kan je ook Active Directory gebruiken.

Mooi meegenomen voor de beheerder: de IT-afdeling hoeft niet op elke pc Office te gaan installeren. Gebruikers kunnen dat zelf doen vanuit hun persoonlijke dashboard in de cloud. Van daaruit wordt een zeer beperkte versie van de Officesuite gedownload die al vrij snel werkt. Gaandeweg wordt ook de rest van het pakket gedownload en geïnstalleerd.

Kleine bedrijven tot 25 licenties kunnen de optie Office 365 Small Business Premium kiezen. Daarvoor betalen ze 125 euro per persoon per jaar. Betalen per maand kan ook, maar dan kost het elke maand 12,80 euro. Deze prijzen zijn exclusief BTW

Middelgrote ondernemingen tot 300 gebruikers betalen 12,30 euro per gebruiker per maand, exclusief BTW.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business