Nieuws

Topman Duco Sickinghe verlaat Telenet

Duco Sickinghe legt op 31 maart zijn functie neer als CEO van Telenet. John Porter, voormalig CEO van het Australische Austar United Communication, volgt hem op.

Telenet-topman Duco Sickinghe verlaat na 12 jaar het bedrijf en zal de fakkel overdragen aan John Porter, voormalig CEO van het Australische Austar United Communication.

“In het licht van de recente gebeurtenissen is de tijd aangebroken om nieuwe stappen te zetten”, zegt Sickinghe. “Ik ben van mening dat dit de beste optie is in het belang van de verdere toekomst van Telenet.”

Sickinghe lijkt hiermee te doelen op de mislukte overname van Telenet door het Amerikaanse bedrijf Liberty Global. Een volledige overname is misschien niet gelukt, maar de invloed van de Amerikanen is wel weer wat groter geworden. Sickinghe had eerder al aangegeven dat hij voor hem geen rol als lokale topman zag weggelegd.

Telenet laat vandaag weten dat de raad van bestuur het ontslag heeft aanvaard. Sickinghe zal op 31 maart zijn functie als CEO neerleggen en treedt op 24 april af als bestuurder van de algemene aandeelhoudersvergadering.

Het Mechelse telecombedrijf heeft John Porter aangeduid als nieuwe topman. Porter was, tot de verkoop aan Foxtel, CEO van Austar United Communication, een toonaangevende leverancier van tv-diensten en aanverwante producten in Australië.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business