Ruim één Belgisch bedrijf op drie zit in de cloud. Dat blijkt uit een onderzoek naar aanleiding van het gratis 'Business Meets IT'-seminarie over cloud computing van volgende donderdag.


Ruim één Belgisch bedrijf op drie zit in de cloud. Dat blijkt uit een onderzoek naar aanleiding van het gratis "Business Meets IT"-seminarie over cloud computing van volgende donderdag (14/3). De cijfers komen van een onderzoek uitgevoerd door ons zusterblad Smart Business Strategies en van Computer Profile.

Ondanks dat slechts een minderheid van de bedrijven reeds de stap naar de cloud zette, neemt het aantal gegadigden dus snel toe. Ongeveer negen maanden geleden lag het aandeel van organisaties, die de stap naar de cloud zetten, op één bedrijf op vier. Op twee jaar tijd verdubbelde zelfs het aantal Belgische bedrijven, dat actief gebruik maakt van cloud computing. 


Percentage Belgische bedrijven in de cloud:
– 2013: 35%
– 2012: 23%
– 2011: 18%

Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van het gratis "Business Meets IT"-seminarie rond cloud computing. Daar komen diversie bedrijven en organisaties vanuit hun praktijk vertellen waarom ze (al dan niet) de stap naar cloud computing hebben gezet. U kan nog in inschrijven op ons cloud seminarie

 


William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.