Nieuws

Samsung Galaxy S IV krijgt eye-scrolling

De Samsung Galaxy S IV zal volgens een Samsung-medewerker eye-tracking ondersteunen. Door oogbewegingen kan er gescrold worden in teksten en op websites.

Een anonieme medewerker van Samsung heeft aan de New York Times verklapt dat de Galaxy S IV die op 14 maart in New York gepresenteerd wordt eye-trackingtechnologie zal hebben. Door middel van oogbewegingen zou het daarmee mogelijk zijn om op de Galaxy S IV door teksten en websites te scrollen.

De werknemer van Samsung wil niet kwijt of deze eye-trackingtechnologie ook gepresenteerd zal worden op 14 maart en geeft geen verdere details over de technologie. Wel wil hij kwijt dat het bij de Galaxy S IV vooral om de functies van de software zal draaien en niet zozeer om de hardware.

Het zou op zich niet heel verrassend zijn als dit gerucht waar blijkt. Zo houdt de Galaxy S III met een functie genaamd Smart Stay ook al de ogen van de gebruiker in de gaten. Die functie is echter alleen bedoeld om het scherm niet te laten dimmen, zolang de gebruiker er nog naar kijkt.

Daarnaast is er door Samsung in januari 2013 een handelsmerk aangevraagd met de naam Eye Scroll. In de Verenigde Staten werd in februari vervolgens het trademark Samsung Eye Scroll aangevraagd.

Uit AnTuTu-benchmarkresultaten blijkt dat de Samsung Galaxy S IV waarschijnlijk een processor met acht kernen krijgt. Het scherm zou 4,99 inch groot zijn en een Full HD-resolutie hebben. Ook zou het toestel over een 13 megapixelcamera beschikken.

eye-trackinggalaxy s ivgeruchtnieuwssamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen