Nieuws

Samsung: ‘Windows RT geen succes’

Door een gebrek aan interesse bij de consument, stopt Samsung met de verkoop van de ATIV Tab Windows RT-tablet in Duitsland en enkele andere Europese markten.

Samsung heeft op CeBIT in Hannover bekendgemaakt dat het haar Windows RT-tablet, de ATIV Tab, niet langer zal verkopen in Duitsland en enkele andere, niet nader gespecifieerde, Europese markten. Dat melden de Duitse blogs MobileGeeks en Heise.

De Koreaanse fabrikant maakte deze beslissing na een uitblijvend verkoopsucces en gesprekken met verkopers over de mate van interesse in Windows RT. Dat is Microsofts afgeslankte versie van Windows 8. Samsung gaat zich enkel nog op de volwaardige Windows 8-versie richten.

[related_article id=”161563″]

De ATIV Tab heeft het zelfs nooit tot de Amerikaanse markt geschopt, omdat daar uit gesprekken met retailpartners bleek dat de vraag te klein zou zijn om op te brengen. In Europa heeft Samsung het wel geprobeerd, maar dat lijkt nu op een sisser te eindigen.

De Samsung ATIV Tab is een 10,1 inch tablet met een resolutie van 1.366 op 768 pixels (155 ppi). Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon S4 1,5GHz dualcore-processor en beschikt over 2GB RAM-geheugen. De tablet heeft 16GB opslagruimte, maar dat kan nog worden uitgebreid via microSD.

Of de verkoop van de ATIV Tab ook bij ons zal worden gestaakt is nog niet duidelijk.

ativ tabcebitcebit2013duitslandmobielnieuwssamsungtabletwindows rt

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals