Nieuws

Apple krijgt steun van Nokia in patentstrijd tegen Samsung

Nokia heeft een steunbrief ingediend bij de rechter in de patentrechtszaak tussen Apple en Samsung. De telefoonfabrikant staat aan de kant van Apple en vindt dat Galaxy-telefoons niet meer verkocht mogen worden in de Verenigde Staten.

De Finse mobiele telefoonfabrikant Nokia heeft enigszins onverwachts een formele steunbrief ingediend in de rechtszaak van Apple tegen Samsung. De brief volgt op een verlenging van de termijn voor het indienen van dit soort documenten in de zaak. De inhoud van de steunbetuiging, die niet helemaal openbaar is gemaakt, behelst dat Nokia vindt dat de rechter in de Verenigde Staten een verkoopverbod moet opleggen aan Samsung. De Koreaanse fabrikant heeft Apple’s patenten immers geschonden.

Voorgeschiedenis

Apple klaagde Samsung in de Verenigde Staten aan wegens patentschending en wil dat de verkoop van Samsung-toestellen die inbreuk maken op Apple’s patenten verboden wordt. Rechter Lucy Koh oordeelde dat een verkoopverbod voor Samsung buitenproportioneel zou zijn. Ze oordeelde daarom dat Apple eerst moet aantonen dat de patenten die Samsung misbruikt de sleutel zijn tot het succes van de Galaxy-toestellen.

[related_article id=”158256″]

Patentbescherming

Nokia vindt dat de Amerikaanse patentbescherming ernstige schade wordt toegebracht door het oordeel van de rechter. De eis om een causaal verband te vinden tussen de patenten en de verkoopcijfers is de wereld op zijn kop volgens de Finnen.
Nokia is de enige fabrikant die aan de kant van Apple staat in de rechtszaak. Zelf zou Nokia ook over patenten beschikken die concurrerende telefoons van de markt zouden drukken, zo claimt het bedrijf. Apple schikte in 2011 een rechtszaak met Nokia, nadat het Amerikaanse technologiebedrijf was aangeklaagd voor patentschending.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business