Nieuws

Spotify lanceert webspeler

Wie Spotify liever via de browser gebruikt, kan dan vanaf heden. De webapplicatie is echter nog in test en verre van compleet.

Wie Spotify liever via de browser gebruikt, kan dat vanaf heden. De webapplicatie is echter nog in test en verre van compleet. Het biedt wel een alternatief voor mensen die het Spotify-programma op hun pc willen (of mogen) installeren.

Surf naar de Spotify-website en je wordt meteen begroet door een "Play"-knop. HIerop drukken brengt Spotify-gebruikers meteen naar de speler. Qua interface lijkt de webversie van Spotify sterk op de app op de iPad en op Android.

[related_article id=”160734″]

De speler werkt op basis van Flash. Voor de meeste pc-gebruikers geen probleem, maar op sommige bedrijfscomputers wordt het geblokkeerd. Op de Mac moet je de nieuwste versie van Flash installeren, anders wordt het niet geopend.

In de webversie zie je nieuwe aanbevolen albums en afspeellijsten verschijnen. Ook kan je zoals altijd naar muziek zoeken en een radiostation afspelen. 

Bewaarde afspeellijsten zijn eveneens toegankelijk, maar ze verschijnen gewoon in een lijst. Als je dus met mapjes werkt waarin afspeellijsten verzameld staan – bijvoorbeeld om genres te groeperen – moet je die structuur missen.

Een opvallend gemis is een keuzemogelijkheid voor de kwaliteit van de streams. In het Spotify-programma en bij de mobiele apps kan je opteren voor streams aan 320 kbps, wat een zeer behoorlijke kwaliteit biedt. Schijnbaar kan je via de webspeler enkel opteren voor 160 kbps, wat de kritische luisteraar met betere apparatuur wellicht zal teleurstellen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business