Nieuws

Luchtfotodienst AGIV bezwijkt onder eigen succes

ZDNet bracht gisteren nieuws over de indrukwekkende luchtfoto's van het AGIV. Het artikel genereerde zoveel trafiek, dat de servers van het AGIV even bezweken.

Gisteren verscheen op ZDNet een artikel over de indrukwekkende kwaliteit van de nieuwe luchtfoto"s van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen. Het artikel genereerde zoveel trafiek, dat de servers van het AGIV even onder de druk bezweken.

De luchtfoto’s dekken heel Vlaanderen en zijn niet alleen recenter, maar ook veel gedetailleerder dan de sattelietfoto’s van populaire kaartendiensten als Google Maps of Bing Maps.

ZDNet is blij dat meer mensen deze knappe dienst hebben leren kennen, maar de massale interesse van onze lezers zorgde gisteren ook voor kopzorgen bij het AGIV. Hun servers raakten overbelast door de immense trafiek die het artikel gegenereerd heeft.

De trafiek kwam neer op zo’n 17.000 hits per minuut, ofwel meer dan 1 miljoen hits per uur. Daardoor konden toepassingen die gebruik maken van deze luchtfoto"s tijdelijk traag reageren bij het tonen van kaarten.

Het AGIV heeft al aangegeven dat het momenteel onderzoekt hoe dergelijke piekbelastingen beter kunnen worden opgevangen en verontschuldigt zich voor eventuele overlast. 

Update: Het AGIV heeft de dienst tijdelijk offline gehaald terwijl ze zoeken naar een oplossing. Meer informatie vind je hier. AGIV heeft de problemen verholpen en de dienst is opnieuw online.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business