500px is een van de beste fotoportalen die we kennen. Met Shoopix bekijk je die mooie foto's in een luxueuze interface en plaats je je favorieten rechtstreeks op het vergrendelingssscherm van Windows Phone 8.

Apps voor fotografie zijn lang niet zo talrijk op Windows Phone 8 als je gewend bent van Android of iOS. Portalen als Instagram zijn nog niet verkrijgbaar en ook specialist 500px, een favoriet bij professionele fotografen, is nog niet gearriveerd op Microsofts nieuwe mobiele platform.

Maar met Shoopix is het al wel mogelijk om door de beste foto’s van laatstgenoemde dienst te bladeren. En als je een mooi plaatje vindt, kun je hem meteen op het vergrendelingsscherm van je smartphone zetten.


Dankzij de goed ontworpen interface kun je snel springen naar rubrieken als ‘keuze van de maand’ of ‘populair.’ En omdat 500px bekend staat om zijn hoge kwaliteit beeldmateriaal wordt het een stuk makkelijker om een leuke afbeelding te vinden die je als eerste ziet wanneer je je Windows Phone 8-toestel uit de slaapstand haalt.

 

Standaard heeft Windows Phone 8 al de mogelijkheid om plaatjes van Bing Images te laten rouleren, maar we vinden dit een goed alternatief. Shoopix heeft bovendien een sterke gratis app neergezet, die wordt gefinancierd met het weergeven van advertenties.

Je kunt Shoopix vinden op deze pagina, als je hem niet direct kunt vinden in de Windows Store.