Overheidsdiensten maken het minst gebruik van cloud computing. Dat blijkt uit een onderzoek naar aanleiding van het gratis "Business Meets IT"-seminarie over cloud computing van donderdag 14 maart.  De cijfers komen van Computer Profile, dat naar aanleiding van het seminarie, het gebruik van cloud computing bij Belgische organisaties onder de loep nam. De focus in […]


Overheidsdiensten maken het minst gebruik van cloud computing. Dat blijkt uit een onderzoek naar aanleiding van het gratis "Business Meets IT"-seminarie over cloud computing van donderdag 14 maart. 

De cijfers komen van Computer Profile, dat naar aanleiding van het seminarie, het gebruik van cloud computing bij Belgische organisaties onder de loep nam. De focus in hun onderzoek lag op het gebruik van toepassingen of software in de cloud. 


De overheid is, met 21 procent van de instanties die gebruik maken van cloud software, een achterblijver. De onderwijssector, die zowel privébedrijven als overheidsorganisaties behelst, doet het inzake het gebruik van software in de cloud dan weer erg goed. Bijna de helft van de organisaties in die sector maakt er gebruik van.

Opvallend is, zoals ook bleek uit eerder onderzoek, de forse toename van het gebruik van cloud software in de voorbije jaren.

Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van het gratis "Business Meets IT"-seminarie rond cloud computing. Daar komen diversie bedrijven en organisaties vanuit hun praktijk vertellen waarom ze (al dan niet) de stap naar cloud computing hebben gezet. U kan nog in inschrijven op ons cloud seminarie.


William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.